18. október 2024
Facebook
štvrtok, 28 jún 2018 13:00

Merkelová v parlamente obhajovala svoje rozhodnutie, migrantom by vraj dvere otvorila znova

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BERLÍN 28. júna (WebNoviny.sk) - Nemecká kancelárka Angela Merkelová obhajovala svoje rozhodnutie otvoriť v roku 2015 dvere do krajiny migrantom. Podľa jej slov to bolo jednorazové humanitárne gesto zamerané na uvoľnenie tlaku na iné európske štáty. Merkelová vo štvrtok v parlamente pred odchodom na summit o migrácii v Bruseli povedala, že lídri Rakúska a Maďarska ju osobne žiadali o pomoc, keď migranti v roku 2015 začali prúdiť do ich krajín. Odporúčame:
Migrácia naďalej rozdeľuje Nemecko, Merkelová sa s koaličnými partnermi nedohodla "Povedali sme, že im vo výnimočnej situácii pomôžeme, a teraz, rovnako ako vtedy, si myslím, že to bolo správne rozhodnutie," uviedla kancelárka. Dodala tiež, že situácia sa medzičasom zmenila a Európa potrebuje spoločné riešenia problematiky migrácie. Podľa jej slov sú na riešenia stále rozdielne názory, zhoda však panuje v otázke potreby zníženia migrácie, zastavenia pašovania ľudí aj posilnenia vonkajších hraníc Európy.

Viac k témam: Angela Merkelová, Európska únia, migranti, nelegálna migrácia, Nemecko, utečenecká kríza
Zdroj: Webnoviny.sk - Merkelová v parlamente obhajovala svoje rozhodnutie, migrantom by vraj dvere otvorila znova © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 156 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner